Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiče ohrožovaly tlakové láhve

Dne 15.

Požár domu
května 2008 ve 2.30 hodin zasahovali profesionální hasiči z Vysokého Mýta a dále dobrovolní hasiči u požáru neobydleného objektu.

Dne 15. května 2008 ve 2.30 hodin zasahovali profesionální hasiči z Vysokého Mýta a dále dobrovolní hasiči z Českých Heřmanic, Chocně , Vysokého Mýta a Horní Sloupnice u požáru domu v Českých Heřmanicích. Jednalo se o neobydlený objekt přibližně 12 × 6 m. Ke zranění osob tudíž nedošlo. Hasiči ihned po příjezdu zjistili, že hoří v půdním prostoru, kde byla uskladněna sláma. Požár se rychle rozšířil krátce poté, co v půdním prostoru došlo k explozi dvou propan butanových lahví. Odlétávající střepy naštěstí nikoho nezranily. Požár se podařilo hasičům dostat pod kontrolu ve 2.56 hodin a zcela zlikvidován byl ve 3.46 hodin. Přivolaný vyšetřovatel na místě zjišťoval, co bylo příčinou vzniku požáru. Příčina zůstává i nadále předmětem dalšího vyšetřování. Škoda byla předběžně stanovena na 75 tisíc korun.

Další případy z Pardubického kraje:

Dne 14. května 2008 v 18.28 hodin odstraňovali hasiči v Lexově ulici v Pardubicích následky dopravní nehody dvou osobních automobilů. Na místě byly zraněny dvě osoby, které byly předány do péče zdravotnické záchranné službě. Hasiči poté odpojili akumulátor, aby nedošlo k případnému požáru a zamezili úniku provozních náplní. Vozidlo, které bylo převrácené na střechu, hasiči postavili zpět na kola a poté se vrátili na základnu

Dne 14. května 2008 v 18.39 hodin zasahovali hasiči ze Seče ve Vápenném Podole, kde došlo ke kolizi motocyklu. Na místo byl povolán i vrtulník letecké záchranné služby, ale vzhledem k povaze zranění motocyklisty, odletěl prázdný. Motocyklista, který pravděpodobně dostal na vozovce smyk, byl se zlomeninou klíční kosti převezen do nemocnice. Hasiči zamezili úniku provozních náplní, zabránili vzniku požáru a odstranili následky nehody.

Foto: ing.Jaroslav kubíček

por. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje

-kuw-

Sdílet