Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Sebevraha se podařilo zachránit

Ve čtvrtek 15. května 2008 deset minut před

Znak HZS ČR
22. hodinou zavolal na tísňovou linku 112 neznámý muž, který oznámil, že chce skočit z 10. patra bytového domu v ulici Komenského v České Lípě.

Ve čtvrtek 15. května 2008 deset minut před 22. hodinou zavolal na tísňovou linku 112 neznámý muž, který oznámil, že chce skočit z 10. patra bytového domu v ulici Komenského v České Lípě. Muž požadoval příjezd odborníka na místo.

Na udanou adresu vyjeli profesionální hasiči z České Lípy. Mezitím muž opět zavolal na tísňovou linku 112 a operátorce z Krajského operačního střediska Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje v Liberci se podařilo s mužem navázat delší rozhovor. Mezitím policisté sháněli policejního vyjednavače, který by se mohl dostavit přímo do České Lípy. Do telefonního centra tísňového volání 112 byla okamžitě povolána psycholožka hasičů, která po celou dobu sledovala rozhovor operátorky s mužem, snažila se citlivě navádět operátorku na vhodné dotazy a udržovat s mužem neustálý kontakt.

Krátce před jedenáctou hodinou převzal komunikaci s mužem policejní vyjednavač, kterému se muže podařilo odvrátit od zamýšleného skoku. Muž byl poté převezen k ošetření do nemocnice.







por. Mgr. Iva Michalíčková
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje

-kuw-

Sdílet