Neděle 5. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pět hasičských jednotek zasahovalo u požáru kolejového vozidla nedaleko stanice Střeň

Pět jednotek z řad profesionálních a dobrovolných hasičů se v odpoledních hodinách podílelo na likvidaci požáru kolejového vozidla nedaleko stanice Střeň. Informaci o požáru převzalo operační středisko z hlášení Správy železniční a dopravní cesty ve středu 1. 7. 2015, krátce před půl čtvrtou odpolední.

Operační středisko hasičů k místu vyslalo z řad profesionálních hasičů jednotky požárních stanic Litovel, Uničov, drážních kolegů (HZSp SŽDC) z Přerova a dále dobrovolné jednotky Tři Dvory a Střeň. Před dojezdem jednotek bylo zajištěno odpojení trakčního vedení nad hořícím železničním vozidlem a zajištěna bezpečnostní opatření omezením provozu na železnici.

Po provedeném průzkumu byl potvrzen požár kolejového vozidla, speciálu pro opravy a servis trakčního vedení – typu drezína. Došlo k poměrně rozsáhlejšímu zahoření v motorové části, hasičům se nebezpečnému počínání plamenů podařilo zabránit zhruba po dvaceti minutách od ohlášení události.

Celkově byla škoda odhadnuta na 10 800 000 Kč (10 mil. drážní vozidlo, 800 tis. trakční vedení). Pravděpodobnou příčinou nehody je technická závada na vlaku. Jednokolejný provoz koridoru mezi Červenkou a Štěpánovem na Olomoucku byl obnoven v 17.53 hodin.

Mgr. Martin Drápal, mluvčí Drážní inspekce

Vše se obešlo bez zranění osob. Příčinou vzniku požáru byla stanovena technická závada na hydraulickém vedení.

Foto: Drážní inspekce & HZS Olomouckého kraje
Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet