Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Středočeští hasiči převzali čtyři nová kontejnerová vozidla spolufinancovaná z operačních programů Evropské unie

Čtyři nové kontejnerové nosiče PKN M2 na podvozku Mercedes-Benz převzal Hasičský záchranný sbor Středočeského kraje. Vozidla byla pořízena v rámci projektu Technika, technologie a prostředky Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje pro efektivní zásah, který je realizován se spolufinancováním z integrovaného operačního programu (strukturální fondy Evropské unie).

Jedná se o vozidla Mercedes-Benz Atego 1223 AF s pohonem 4×4 , která jsou vybavena teleskopickou hydraulickou rukou značky Ferrari o nosnosti 2.575 kg a maximálním vyložení 7,15 metru.

Nosnost kontejneru je 5 tun a maximální velikost je 4.600 mm (délka) x 2.550 mm (šířka) x 2.450 mm (výška). Vozidlo je pro posádku 1 + 1, maximální rychlost vozidla je 100 kilometrů za hodinu.

Přečtěte siKontejnerové nosiče pomůže hasičům nakoupit Evropská unie, budou mezi nimi i osmikolové speciály

Automobil je dále vybaven radiostanicí Matra, dvěma kusy ručních svítilen SURVIVOR LED, dobíječi na radiostanice a vyprošťovacím zařízením Narimex. Pro snadnější manipulaci při nakládání kontejneru je vozidlo vybaveno couvací kamerou.

Automobily nahradí již do dosluhující techniku na stanicích Mladá Boleslav, Stará Boleslav, Beroun a Říčany, dodavatelem byla firma Hagemann.

Sdílet