Úterý 30. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Brněnský úsek dálnice na 162. kilometru zastavila odpoledne hromadná nehoda

V 17.02 hod byla na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina dopravní nehoda na 162. km dálnice D1 ve směru na Brno. K nehodě vyjely jednotky profesionálních hasičů ze stanice ve Velkém Meziříčí a Velké Bíteši.

Příjezd záchranářů na místo události byl komplikovaný kvůli kolonám, které se v místě začaly ihned po nehodě tvořit. Po příjezdu na místo události provedeným průzkumem hasiči zjistili, že došlo k nehodě několika osobních, dodávkových a nákladních vozidel.

Z jednoho z havarovaných vozidel museli hasiči za použití hydraulického nářadí vyprostit zaklíněnou zraněnou osobu. Ihned po vyproštění byla zraněná žena předána do péče zdravotníkům a následně transportována sanitním vozem do nemocnice.

Na havarovaných vozidlech hasiči provedli protipožární opatření a uniklé provozní kapaliny zlikvidovali speciálním sorbentem. Dálnice ve směru na Brno zůstala po nehodě neprůjezdná. Od jedné z řidiček, která zůstala stát s vozidlem v koloně přibližně na 160. km, jsme přijali cestou tísňové linky 112 žádost o vodu pro ni a pro její dvě malé děti, které se cítily dehydrované. Vodu ji hasiči na místo dopravili.

Provoz jedním jízdním pruhem byl obnoven po sedmé hodině v podvečer.

Příčina, průběh a veškeré okolnosti dopravní nehody jsou předmětem policejního vyšetřování.

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS Kraje Vysočina
Sdílet