Úterý 30. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Červené Hospodě se střetla dvě osobní vozidla, jeden z vozů začal po nehodě hořet

Krátce před dvanáctou hodinou byla na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina ohlášena dopravní nehoda s následným požárem na komunikaci v Červené Hospodě ve směru na Třebíč. Na místo události vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Třebíč se dvěma cisternovými automobilovými stříkačkami.

Provedeným průzkumem místa zásahu hasiči zjistili, že došlo ke střetu vozidel Peugeot 106 a Audi. V Peugeotu cestovala pouze řidička, ve vozidle Audi cestoval řidič a spolujezdkyně. Po nárazu začal Peugeot hořet a uvnitř vozidla zůstala zaklíněná zraněná řidička. U nehody okamžitě začala zastavovat vozidla a svědci nehody vytáhli zraněnou ženu z hořícího vozu. Řidič autobusu, který u nehody také zastavil uhasil požár dvěma přenosnými hasícími přístroji ještě před příjezdem hasičů. Posádka druhého vozidla utrpěla také zranění.

Zraněnou řidičku z místa události transportovali zdravotníci do nemocnice letecky, řidiče a spolujezdkyni z druhého vozidla převezli do nemocnice sanitními vozy.

Hasiči provedli zajištění vozidel a místa události. Provoz na komunikaci byl po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému výrazně omezen. Přímá majetková škoda vzniklá požárem na osobním vozidle byla předběžně vyčíslena na částku 30 tisíc korun.

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS Kraje Vysočina
Sdílet