Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dvě dopravní nehody v okrese Mladá Boleslav

V pátek 16. 5. 2008 vyjížděla zásahová jednotka Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje, stanice Mladá Boleslav v průběhu dvou hodin ke dvěma vážným dopravním nehodám ve svém hasebním obvodu.

  1. V 11.35 hod. byla na KOIS HZS Středočeského kraje ohlášena srážka tří osobních vozidel na ulici Jičínské v Mladé Boleslavi. Na místo události byla vyslána zásahová jednotka ze stanice Mladá Boleslav, s technikou TA1 JEEP a CAS 27 Scania. Po příjezdu velitel zásahu zjistil, že se jedná o srážku osobního vozidla ŠKODA Pickup, Chrysler Voyager a Hyundai Getz.

    Dalším průzkumem bylo zjištěno, že na místě události se nachází jedna lehce zraněná osoba a druhá zraněná osoba v bezvědomí,s tržnou ránou na hlavě. Jednalo se o řidiče vozidla ŠKODA Pickup, který dostal ránu do hlavy od stolu převáženého v nákladovém prostoru. Tato osoba byla z vozidla vytažena svědky události a byla jí poskytnuta první pomoc, až do příjezdu složek IZS.

    Jednotka pomohla záchranné službě s ošetřením a naložením zraněných osob do sanitního vozidla, odpojila akumulátor a provedla posyp uniklých provozních náplní.

  2. Ve 13.18 hod. byla na KOIS HZS Středočeského kraje ohlášena dopravní nehoda na silnici mezi obcemi Velké Všelisy a Zamachy, v okrese Mladá Boleslav, kdy mělo dojít k nárazu osobního vozidla do stromu. Na místo byla ihned vyslána zásahová jednotka ze stanice Mladá Boleslav, s technikou CAS 27 SCANIA a TA1 JEEP. Po příjezdu bylo průzkumem zjištěno, že se jedná o náraz osobního vozidla ŠKODA OCTAVIA do stromu, a že zraněný řidič je ve vozidle zaklíněn.

    Zásahová jednotka provedla pomocí vyprošťovacího zařízení a ve spolupráci se Záchrannou službou Středočeského kraje vyproštění zaklíněného řidiče. Po vyproštění byl řidič s těžkým zraněním odvezen vozidlem záchranné služby. Zásahová jednotka provedla dále odpojení akumulátoru a likvidaci uniklých provozních náplní pomocí sorbentu.

Autor: por. Zbyněk Habelt
ÚO Mladá Boleslav


-swo-

Sdílet