Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dvě vážné nehody na Pardubicku

Šestiměsíční miminko bylo při nehodě zachráněno díky pomoci projíždějícího řidiče, jeho rodiče však těžkou nehodu off-roadu nepřežili.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Chrudim

Tragicky skončila cesta pro posádku osobního vozidla Kia Sportage, která dne 19. května 2008 ve 13 hodin projížděla silnicí u Kladna na Hlinecku. Dva mladí manželé s půl ročním miminkem najednou sjeli ze silnice do lesa, jejich vozidlo se odrazilo od svodidel, spadlo do hlubokého příkopu, navíc se pravděpodobně ještě několikrát otočilo ve vzduchu a zpřeráželo koruny stromků. Spolujezdkyně, která nebyla připoutána, z vozu vypadla. Řidič zůstal ve vozidle připoután. Šestiměsíční miminko zůstalo taktéž připoutané v sedačce. Jen díky okamžité pomoci projíždějícího řidiče, svědka nehody, bylo miminko vyproštěno z vozu a na místo byla přivolána pomoc. Hasiči po příjezdu na místo pomohli zdravotnické záchranné službě s poskytnutím první pomoci miminku. To bylo ihned vrtulníkem transportováno do nemocnice. Žena, která byla vymrštěna z vozidla, byla nalezena zhruba 20 metrů od havarovaného vozidla již bez známek života. Stejně tak mladému řidiči již nebylo pomoci. Na místě nehody byli i experti na automobilový průmysl a spolu s policisty zjišťují, co bylo příčinou této tragické události. Podle dokladů na místě nehody bylo zjištěno,že manželský pár měl ještě pětileté dítě. Hasiči prohledávali okolí nehody, ale dítě nalezeno nebylo. Hasiči po vyšetření nehody pomocí jeřábu vozidlo vyprostili z hlubokého příkopu.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Ústí nad Orlicí

Hasiči z Vysokého Mýta zasahovali dne 19. května 2008 v 8.02 hodin u dopravní nehody, která se stala na silnici mezi obcemi Jenišovice a Štěnec. Jednalo se o nehodu osobního vozidla, které skončilo v příkopu. Na místě byla jedna osoba zraněna. Tu si převzala do péče zdravotnická záchranná služba. Hasiči poté zajistili vozidlo proti požáru a zamezili úniku provozních náplní. Přivolaným hasičským jeřábem bylo havarované vozidlo z příkopu vyproštěno.

por. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje

-wob-

Sdílet