Čtvrtek 2. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Havárie kamionu uzavřela rychlostní silnici z Turnova do Prahy

V úterý 7. 7. 2015 po 15. hodině byla na tísňovou linku ohlášena dopravní nehoda nákladního automobilu na rychlostní komunikaci R10 před sjezdem do Staré Boleslavi.

Na místo byly vyslány celkem tři profesionální jednotky – HZS Stará Boleslav s RZA Campo a CAS 15 Mercedes, HZS Benátky nad Jizerou s CAS 20 Terrno a HZS Mladá Boleslav s VYA 14 T 815, VEA Jeep a VA Škoda Yeti.

Na místě bylo zjištěno, že tahač s návěsem nejdříve narazil do návěstidla a ochranného plotu a poté kličkoval po silnici. Při této situaci došlo k postupnému vypadávání železných beden z ložné plochy, které tak zůstaly rozházené v odstavném a pravém jízdním pruhu. Nakonec kamion zastavil také v odstavném pruhu a zbytek nákladu se částečně vysypal do pravého pruhu.

Ve voze cestoval řidič a jeho jedenáctiletý syn – oba byli zraněni a posléze převezeni do nemocnice na kontrolu. Prvotní ošetření na místě provedla náhodně projíždějící posádka ZZS z Libereckého kra­je.

Jednotky provedly protipožární opatření a zasypání uniklých kapalin. Po stabilizaci nákladu bylo rozhodnuto, že pomocí vyprošťovacího automobilu bude nadzvednuta střecha návěsu a náklad bude částečně vyložen. Po tuto dobu byla R10 uzavřena a Policie ČR odkláněla provoz po objízdných trasách.

Na místo byl povolán náhradní návěs na přeložení nákladu. Poškozený kamion pak odjel s částí nákladu po vlastní ose na nejbližší odstavné místo. Příčinu nehody vyšetřuje Policie ČR.

por. Ing. Michal Macoun
vyšetřovatel požárů
HZS Mladá Boleslav
Sdílet