Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Huntířově shořela stodola

Požár stodoly v části Huntířov obce Skuhrov na území

okresu Jablonec nad Nisou byl na operační a informační středisko hasičů ohlášen dnes, 20. května 2008, 34 minut po půlnoci. Na místo požáru bylo vysláno 6 jednotek požární ochrany.



Požár stodoly v části Huntířov obce Skuhrov na území okresu Jablonec nad Nisou byl na operační a informační středisko hasičů ohlášen dnes, 20. května 2008, 34 minut po půlnoci. Na místo požáru bylo vysláno 6 jednotek požární ochrany, jednotka HZS Libereckého kraje ze stanice Jablonec nad Nisou a jednotky SDH obcí Líšný, Skuhrov – Huntířov, Pěnčín – Huť, Maršovice a Jablonec n.N. – Kokonín, s 6 cisternovými automobilovými stříkačkami.

Hasiči viděli už při příjezdu objekt stodoly o rozměrech 15 × 8 metrů v plamenech. Protože se již hořící krovy propadaly dovnitř budovy, rozhodl velitel zásahu, že se stodola nechá pod kontrolou dohořet. Hasiči se soustředili na ochlazování střechy nedaleko stojícího rodinného domu a jedním vodním proudem hasili dohořívající stodolu. Oheň se podařilo dostat pod kontrolu krátce před půl druhou ráno. Čerpací místo pro hasební vodu bylo zřízeno na místním potoce.

Ve dvě hodiny byla ponechána na místě dobrovolná jednotka obce Líšný, která prováděla dohlídku na místě požáru. V šest hodin ráno byla vystřídána dobrovolnými kolegy z Huntířova, kteří budou poskytovat také asistenci policistům při ohledání místa požáru.

Příčina vzniku požáru je v šetření. Oheň strávil majetek za 300 tisíc korun. Hasičům se podařilo uchránit nedaleko stojící dům v hodnotě 1,5 milionu korun.


por. Mgr. Iva Michalíčková
tisková mluvčí HZS Libereckého kraje 


-kaw-

<o:p></o:p>

Sdílet