Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Srážka osobního a nákladního vozidla

Profesionální hasiči z Náchoda a dobrovolní

DN OS x NA u Červeného Kostelce
hasiči z Červeného Kostelce vyjeli v 07:48 hodin k dopravní nehodě osobního a nákladního vozidla mezi Červeným Kostelcem a obcí Stolín.

Profesionální hasiči z Náchoda a dobrovolní hasiči z Červeného Kostelce vyjeli v 07:48 hodin k dopravní nehodě osobního a nákladního vozidla mezi Červeným Kostelcem a obcí Stolín. Obě vozidla skončila mimo vozovku. Jedna osoba z osobního vozidla Peugeot 106 utrpěla zranění a byla ošetřena záchrannou službou. Hasiči zabezpečili osobní vozidlo proti požáru, odpojili autobaterii a zamezili úniku provozních látek. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

(foto: stanice Náchod)


Další případy z Královéhradeckého kraje

Hradec Králové

Královéhradečtí hasiči vyprošťovali osobu z kabiny porouchaného výtahu v Ječné ulici v Hradci Králové.

Po deváté hodině dopoledne byli profesionální hasiči z Hradce Králové a dobrovolní hasiči z Malšovy Lhoty a Svinar přivoláni na pomoc při pátrání po pohřešovaných studentkách v lese na Biřičce v Hradci Králové. Jednalo se o taktické cvičení složek IZS Královéhradeckého kraje.

Ve 22:28 hodin hasiči pomáhali záchranné službě s transportem nemohoucí osoby do sanity v ulici SNP v Hradci Králové.


Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou byli v 05:44 hodin přivoláni k dopravní nehodě, která se stala na silnici č. 3169 u Potštejna. Osobní vozidlo sjelo mimo vozovku. Řidič vyvázl bez zranění. Hasiči zabezpečili vozidlo proti požáru a úniku provozních látek.

Hasiči z Dobrušky vyjeli před šestou hodinou ráno k vážné dopravní nehodě, která se stala v obci Semechnice. Třiadvacetiletý řidič osobního vozidla Citroën Xsara dostal při průjezdu zatáčkou na mokré vozovce zřejmě smyk a vjel do protisměru. Pravou částí vozidla se střetl s protijedoucím osobním vozidlem Peugeot 206. Mladý řidič i jednapadesátiletá řidička Peugeotu utrpěli zranění a byli převezeni do nemocnice. Hasiči odpojili u havarovaných vozidel akumulátory a zabezpečili je proti úniku provozních kapalin. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Jednotka profesionálních hasičů z Dobrušky vyjela do obce Semechnice ještě jednou, a to po desáté hodině dopoledne, kdy odklízela olej z vozovky. Hasiči zasypali látku sorbentem a zlikvidovali.

Územní odbor Náchod

Náchodští hasiči vyjeli v 19:43 hodin k odstranění olejové skvrny z vozovky v Havlíčkově ulici v Náchodě. Olej unikl z poškozeného osobního vozidla Ford Scorpio. Hasiči zasypali olej sorbentem a látku odstranili z vozovky.


Územní odbor Trutnov

Profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem vyjeli v 07:55 hodin k dopravní nehodě nákladního vozidla u přehrady Les Království. Řidič kamionu MAN z dosud nejasných příčin nezvládl řízení a s vozidlem se převrátil na bok. Část nákladu písku se vysypala na vozovku. Řidič zůstal uvězněný uvnitř kabiny. Hasiči jej pomocí speciálního nářadí vyprostili a předali do péče záchranné služby. Na místo byl přivolán také majitel havarovaného kamionu, který si zajistil přeložení nákladu a vyproštění vozidla. Převrácený kamion byl pomocí speciální těžké techniky ustaven zpět na kola. Příčiny nehody šetří Policie ČR.



Pouze vyšetřovatel hasičů vyjel v 17:17 hodin na místo po požáru v rodinném domku v Radeči. Požár vznikl v kotelně po pádu hořlavého materiálu na stěnu kotle. Plameny uhasil majitel domu sám. Hmotná škoda byla odhadnuta na 60 tisíc korun.


Územní odbor Jičín

Hasiči z Jičína vyjeli v 19:15 hodin k úniku provozních kapalin z poškozeného kamionu v Dělnické ulici v Jičíně. Z poškozené nádrže polského kamionu došlo k úniku nafty. Zbývající pohonné hmoty hasiči přečerpali a zatmelili poškozenou nádrž. Uniklé látky zasypali sorbentem a zlikvidovali.





por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje


-kuw-

Sdílet