Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Příjezd do Otrokovic nebyl dopravní nehodou zablokován

Dne 8. 7. 2015 v 8:35 hodin přijalo operační středisko hasičů ve Zlíně hlášení o dopravní nehodě nákladního a osobního vozu na třídě Tomáše Bati v Otrokovicích. Na místo havárie vyjela jedna automobilová cisterna profesionálních hasičů z požární stanice v Otrokovicích.

Příjezd hasičů i Policie České republiky zkomplikovalo špatné určení místa nehody, která se ve skutečnosti stala na křižovatce sjezdu z rychlostní komunikace R55 a ulice Zlínská v Otrokovicích, místní část Vítkovice. Nákladní vozidlo Volvo s přívěsem narazilo do osobního vozu Opel Astra. V osobáku jely dvě osoby, které si stěžovaly na bolest hlavy. Hasiči zraněným poskytli předlékařskou pomoc. Z havarovaných vozidel neunikly žádné provozní kapaliny.

Hasiči vytyčili na komunikaci objízdný pruh a do příjezdu Policie České republiky řídili dopravu na hlavní komunikaci mezi Zlínem a Otrokovicemi. V místě nehody je široká komunikace, proto nebyl provoz mezi oběma městy omezen.

Zraněné osoby odvezla Zdravotnická záchranná služba k dalšímu ošetření do Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně. Po úklidu vozovky se hasiči vrátili zpět na stanici. Během zásahu nedošlo k poškození techniky ani ke zranění zasahujících hasičů.

Roman Žemlička
HZS Zlínského kraje
Sdílet