Středa 24. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při nehodě osobního vozidla zemřeli čtyři lidé

V úterý (20. května 2008) ve 13:27 hodin byla na operační středisko hasičů ohlášena vážná dopravní nehoda osobního vozidla u obce Rudník na Trutnovsku. Na místo ihned vyjeli profesionální hasiči z Vrchlabí a dobrovolní hasiči z Hostinného se dvěma cisternami. Řidič osobního vozidla Ford Scorpio, jedoucí po silnici z Trutnova ve směru na Vrchlabí, z dosud nejasných příčin vyjel u obce Rudník mimo vozovku a narazil do stromu u silnice. Vozidlo se převrátilo a skončilo na boku.


Pětičlenná polská posádka zůstala ve zdemolovaném vozidle uvězněna. Hasiči z vraku vozidla vyprostili jednoho těžce zraněného muže, další čtyři muži zemřeli na místě. Zraněný muž byl po zajištění základních životních funkcí letecky transportován do nemocnice v Hradci Králové. Po zadokumentování události Policií ČR hasiči převrátili vozidlo na kola a vyprostili těla všech usmrcených osob. Vyprošťování bylo velmi komplikované a časově náročné kvůli značné deformaci karoserie vozidla. Hasiči zabezpečili vozidlo proti požáru, odpojili plyn a akumulátor. Následně vozidlo vyprostili zpět na vozovku a pomohli naložit na odtah.

Silnice byla v místě nehody několik hodin uzavřena. Policisté odkláněli dopravu přes Jánské Lázně. Příčiny tragické nehody šetří Policie ČR.

Foto: stanice Vrchlabí

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje



-swo-

Sdílet