Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Děti způsobily požár v mateřském centru

ne

fa.Botas - Skuteč
21. května 2008 v 15.34 hodin byl na operační a informační středisko hasičů oznámen požár bývalého podniku Botas Skuteč. Operační důstojník ihned vyslal na místo profesionální jednotky z Hlinska a Chrudimi.

Územní odbor Chrudim

Dne 21. května 2008 v 15.34 hodin byl na operační a informační středisko hasičů oznámen požár bývalého podniku Botas Skuteč. Operační důstojník ihned vyslal na místo profesionální jednotky z Hlinska a Chrudimi. Dále byly povolány dobrovolné jednotky hasičů ze Skutče, Chrasti a Luže. Objekt je v současné době využíván jako mateřské centrum. V době požáru se v budově centra nikdo nenacházel. Dřevěná vestavba byla silně zakouřena, hasiči museli použít přetlakovou ventilaci k odvětrání a průzkumné skupiny hasičů hledali ohnisko požáru. To se nakonec nacházelo na sedačce. Požár se podařilo hasičům lokalizovat v 16.05 hodin a zcela zlikvidován byl v 16.14 hodin. Škoda byla předběžně stanovena na 50 tisíc korun. Příčinou vzniku požáru byla hra dětí bez dozoru se zápalkami. 

Územní odbor Ústí nad Orlicí

Dne 21. května 2008 ve 14.17 hodin zasahovali vysokomýtští hasiči u dopravní nehody dodávky na silnici Zaháj

  • Vračovice. Dodávka Mercedes skončila mimo vozovku a na boku. Při nehodě
nedošlo naštěstí ke zranění osob. Hasiči na místě provedli zajištění vozidla, zamezili úniku provozních náplní a zabránili vzniku požáru odpojením akumulátoru. Do příjezdu policistů na místě řídili dopravu.

Dne 22. května 2008 v 1.09 hodin zasahovali hasiči z Lanškrouna, Žichlínku a Lukové u požáru hospodářského stavení v Lukové na Lanškrounsku. Na střešní konstrukci opuštěného hospodářského stavení určeného k prodeji spadl propojovací drát elektrického vedení. To způsobilo jiskření a následně došlo k požáru. Hasiči požár v půdním prostoru dostali pod kontrolu v 1.40 hodin a plameny byly zcela zlikvidovány ve 2.43 hodin. Škoda byla vyčíslena na 50 tisíc korun. Příčinou vzniku požáru je technická závada na venkovním elektrickém vedení.




por. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje

-kuw-

Sdílet