Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Plameny z hořící kůlny se rozšířily na střechy dvou rodinných domů

Tři

Požár Hoříněves
hasičské jednotky vyjely včera (21. května 2008) dopoledne k požáru kůlny v obci Hořiněves na Hradecku. Událost byla na operační středisko ohlášena v 09:55 hodin.

Tři hasičské jednotky vyjely včera (21. května 2008) dopoledne k požáru kůlny v obci Hořiněves na Hradecku. Událost byla na operační středisko ohlášena v 09:55 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Hradce Králové, místní dobrovolní hasiči a hasiči HZS podniku Čepro Cerekvice s celkem čtyřmi cisternami.

Hořící dřevěná kůlna, kde bylo uskladněno palivové dříví a další nářadí, se nacházela mezi dvěma rodinnými domy. Oheň se rozšířil na sedlové dřevěné střechy obou přilehlých domů a zasáhl půdní prostory. Jako první na místo dorazili místní dobrovolní hasiči, kteří ihned začali s hašení v půdním prostoru obou domů. Na půdě jednoho z nich bylo uskladněno větší množství sena a včasným a přesným zásahem dobrovolných hasičů se oheň nerozšířil a nezpůsobil větší škody.Hasiči nasadili několik vodních proud a požár v 10:31 hodin lokalizovali. Postupně rozebrali části poškozených střešních konstrukcí a dohasili ohniska. Požár se podařilo uhasit krátce po poledni. Až do odpoledních hodin na místě zůstala místní jednotka dobrovolných hasičů, která prováděla dozor nad požářištěm.

Vyšetřovatel hasičů určil jako místo vzniku dřevěnou kůlnu a v ohnisku požáru nalezl části plastového kontejneru. Přesné příčiny vzniku požáru se stále šetří. Hmotná škoda byla předběžně odhadnuta na 50 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.




por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje

-kuw-

Sdílet