Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Olomoucký kraj

V průběhu včerejšího dne, čtvrtku 22. května, vyjížděli profesionální hasiči z Olomouckého kraje celkem k 20 událostem, z nichž museli zlikvidovat:

5 požárů,
5 dopravních nehod,
5 technických pomocí a
5 ostatních událostí.

 SEVER

Požár koberce na půdě bývalé školky

Ve čtvrtek 22. května byl v 8:17 hodin nahlášen na operační středisko hasičů v Olomouci požár odpadu na půdě bývalé školky v Zábřehu na Masarykově náměstí. Na místo vyrazili profesionální hasiči ze Zábřehu, které na místě čekala městská policie. Velitel hasičům oznámil, že na půdě doutná koberec, který údajně zapálily děti. Pomocí vysokotlakého proudu byl koberec uhašen. Požár nezpůsobil žádnou škodu.

Požár ledničky v rodinném domě

V pátek 23. května byl v 0:37 hodin nahlášen na operační středisko hasičů v Olomouci požár ledničky v rodinném domě v Lošticích, ulice Trávník. Na místo vyrazili profesionální hasiči ze Šumperku a Zábřehu a dobrovolní hasiči z Mohelnice a Loštic. Jednotky po příjezdu zjistily, že hoří lednička. Celá místnost byla silně zakouřená a uvnitř se nacházely dvě osoby. Hasiči je proto musely evakuovat na dvůr a požár zlikvidovat. Po zlikvidování ohně provedly odvětrání zakouřené místnosti. Požár způsobil škodu 90 tisíc korun, příčina se šetří.

 PŘEROV

Pád těžkého tělesa na muže

Ve čtvrtek 22. května byl v 10:51 hodin nahlášen na operační středisko hasičů v Prostějově pád těžkého tělesa na osobu v Brodku u Přerova. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Přerova, kteří po příjezdu zjistili, že muž je již z pod 3 tunové bedny vyproštěn a je v péči zdravotnické záchranné služby, která na místo dorazila vrtulníkem. Hasiči provedli průzkum a jelikož nebylo nutné vyproštění, pomáhali lékařům se stabilizací pacienta. Lékař však po nějaké době konstatoval smrt. Hasiči pomohli ZZS s úklidem zdravotního materiálu a po provedení očisty se vrátili zpět na základnu.

Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí HZS Olomouckého kraje

-kow-

Sdílet