Pondělí 6. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči vyjeli mezi Beňovy a Novákovice k nahlášenému požáru stájí, naštěstí hořel jen materiál na štěpkování

V úterý 14. července 2015 půl hodinu před půlnocí vyslalo operační středisko jednotky HZS Klatovy, SDH Janovice nad Úhlavou, SDH Klatovy a Klatovy Luby mezi Beňovy a Novákovice k požáru stájí. Vysoké plameny byly vidět na vzdálenost asi deset kilometrů.

Naštěstí se tato původně nahlášená informace o požáru zemědělských budov nepotvrdila, stáje byly od požáru vzdáleny asi půl kilometru, zvířata nebyla nijak požárem ohrožena.

Jednalo se o rozsáhlý požár materiálu připraveného na štěpkování o rozloze cca 50 × 30 metrů a výšce asi 4 metry na volné asfaltové ploše. Mezi větvemi hasiči posléze nalezli i zbytky pneumatik a starého nábytku.

Hasiči požár zahasili pěnou a vodou se smáčedlem, většinu sil a prostředků směřovali, aby se oheň nerozšířil na druhou, ještě větší hromadu štěpky a na pole. Nakonec se po sražení vysokých plamenů z důvodu neefektivnosti zásahu se nechala hromada klestu kontrolovaně dohořet.

Jednotky se postupně vrátily na základny, dohlídku na místě zajišťovali profesionální a dobrovolní hasiči z Klatov. Ke škodě nedošlo.

Zásah v současné chvíli (7:50) ani po více než osmi hodinách není ukončen, probíhá dohašování jednotlivých ohnisek.

Pavla Jakoubková
tisková mluvčí
HZS Plzeňského kraje
Sdílet