Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Šest jednotek bojovalo v Jeníkovicích s požárem seníku, škoda byla vyčíslena na necelý milion

Ve středu 15. července 2015 v Jeníkovicích bojovalo 6 jednotek PO s požárem seníku již od 3/4 na devět ráno až do dvaadvacáté hodiny. Budova o rozměrech 35×20 metrů a výšce přibližně 10 metrů byla součástí zemědělské usedlosti a stavebně navazovala na stáje.

Zvířata se podařilo majitelům vyhnat na pastvu před příjezdem jednotek, nebyla požárem nijak ohrožena. Z více jak poloviny slámou a senem zaplněný objekt byl při příjezdu hasičů celý v plamenech. Hasiči nasadili 3 C proudy.

Před jedenáctou hodinou na místo majitel zajistil nakladač, postupně se u požáru vystřídali ještě další dva nakladače z okolních obcí a jako posila přijeli hasiči z Košutky s kontejnerem a další kontejner zajistili Domažlice. Pomocí této techniky se postupně zahašené seno vyváželo na pole, kde ho hasiči ještě dohašovali.

Vodu hasiči dopravovali na místo kyvadlově, čerpací stanoviště měli zřízené u rybníka v Dolním Valdorfu. Na stanice Domažlice i Staňkov byly svolány zálohy. Zásah byl velmi fyzicky náročný vzhledem k horkému počasí a žáru, který sálal z hořícího objektu.

Zásah ztěžoval i hustý kouř, hasiči po celou dobu museli zasahovat v dýchací technice. Příčina ještě není známá. Předběžně se škody odhadují na 800 tisíc.

Pavla Jakoubková
tisková mluvčí
HZS Plzeňského kraje
Sdílet