Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Střet osobního automobilu s traktorem mezi Novým Bydžovem a Městcem Králové skončil vážným zraněním spolujezdkyně

Na silnici mezi Novým Bydžovem a Městcem Králové poblíž obce Skochovice došlo 15. července 2015 po desáté hodině dopoledne k vážné dopravní nehodě.

Muž v osobním vozidle spolu se svou spolujezdkyní přijížděli ve směru od Městce Králové a v místě, kde probíhala označená oprava vozovky, vjeli do protisměru, kde se čelně střetli se zemědělským traktorem. Přestože řidič osobního vozu před srážkou intenzivně brzdil, náraz byl silný. Nejhorší následky si odnesla spolujezdkyně v osobním automobilu, která zůstala ve vraku zaklíněná s vážnými zraněními.

Na místo se neprodleně sjely složky integrovaného záchranného systému, tj. Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba, vrtulník Letecké záchranné služby a jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů z Nového Bydžova.

Ve spolupráci se zdravotníky hasiči za pomocí vyprošťovacích nástrojů uvolnili zaklíněnou ženu. Hydraulickými nůžkami bylo třeba přestřihnout u vozidla středový sloupek a odstranit dveře. Následně byla žena z vozidla vynesena, předána do péče Zdravotnické záchranné služby a letecky transportována do Fakultní nemocnice v Hradci Králové.

V péči zdravotníků skončil také řidič osobního vozidla. Řidič traktoru vyvázl bez zranění a taktéž škoda na zemědělském stroji byla minimální.

mjr. Mgr. Ondřej Sezima
HZS Královéhradeckého kraje
Sdílet