Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár ve sklepě rodinného domu ve Slušovicích

Dne 24. 5. 2008 v 05:37 hod. byli hasiči informováni o požáru ve sklepě rodinného domu ve Slušovicích. Díky požáru psychicky rozrušenému majiteli domu pomáhal odborník.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína se dvěma cisternami, kterou posílily jednotky sboru dobrovolných hasičů ze Slušovic a Vizovic. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru ve sklepě a kotelně rodinného domu.

Už při příjezdu byl vidět valící se kouř se sklepa domu. Jako první na místo dorazila místní jednotka dobrovolných hasičů, která k domu natáhla vodní vedení. Následně přijeli profesionální hasiči, kteří v dýchacích přístrojích pronikli do zcela zakouřeného a hořícího sklepa. Požár byl postupně lokalizován a uhašen asi po půl hodině zásahu.

Rychlým příjezdem a zásahem hasičů se podařilo zabránit rozšíření požáru na obytné části domu, čímž byl uchráněn další majetek. Starší majitel domu byl požárem značně rozrušen a na pomoc mu vyjel pracovník Psychosociálního intervenčního týmu Zlínského kraje. Ten mu poskytl odbornou pomoc a následně ho předal do péče rodiny.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Vyšetřovatel zjistil, že majitel večer vymetal a čistil kamna ve sklepě. Pravděpodobně došlo k odlétnutí žhavých částí a jejich zapadnutí do hořlavých materiálů v blízkosti kotle. Nad ránem došlo k rozhoření a vzniku požáru v uskladněném papíru a dřevě. Příčinou vzniku požáru byla nedbalost majitele a způsobená škoda byla vyčíslena na 20.000 Kč.


mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje

-wap-

Sdílet