Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči vyprošťovali zraněného řidiče

V pátek (23. května 2008) po jedenácté hodině dopoledne byli hasiči z Hradce Králové přivoláni k vážné dopravní nehodě na hlavní silnici z Hradce Králové na Prahu. Na silnici č. 11 se srazilo nákladní vozidlo s dodávkou.

Třiačtyřicetiletý řidič nákladního vozidla Liaz s přívěsem zřejmě nedodržel dostatečnou vzdálenost za před ním brzdícím vozidlem. Při prudkém brzdění dostalo nákladní vozidlo smyk, vjelo do protisměru, kde se bočně střetlo s dodávkou. Náraz byl tak silný, že zdeformoval kabinu dodávky. Devětadvacetiletý řidič dodávky zůstal dolní částí těla zaklíněn pod palubní deskou a volantem. Nákladní v

ozidlo zůstalo naraženo na pravém boku dodávky a nebylo možné dostat se s vyprošťovacím zařízením ke zraněnému řidiči. Hasiči nejprve museli pomocí jiného nákladního vozidla Liazku odtáhnout a potom začít s vyprošťováním řidiče.

Hasiči pomocí hydraulického rozpínáku a nůžek zraněného muže během dvaceti minut vyprostili a předali do péče záchranné služby. Muž byl se zlomeninou dolní končetiny převezen do nemocnice v Hradci Králové. Hasiči následně zajistili vozidla proti požáru a úniku provozních kapalin.

Silnice byla v místě nehody zcela uzavřena, doprava byla obnovena po 13. hodině. Hasiči na místě spolupracovali s Policií ČR, Zdravotnickou a Leteckou záchrannou službou Královéhradec­kého kraje.

Foto: centrální stanice Hradec Králové

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje


-swo-

Sdílet