Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Padesátitisícovou škodu napáchaly plameny na stodole v Zahorčicích

Profesionální jednotka ze stanice Blatná a jednotky SDH obcí Lnáře, Blatná a Kasejovice byly jako první vyslány do obce Zahorčice k ohlášenému požáru stodoly. Jako další posilové jednotky pak operační středisko svolalo jednotky SDH obcí Bělčice a další cisterny jednotky z Kaseovic. Na místo vyjel také automobilový žebřík ze stanice Strakonice. K požáru starosta obce Metly vyslal také svoji dobrovolnou jednotku.

Jako první na místo dorazila blatenská profesionální jednotka. Velitel po průzkumu podal zprávu, že požár zasáhnul stodolu o půdorysu 6 × 10 metrů a že požár zasáhnul kompletně střechu. Operační důstojníci v 21:55 hodin vyhlásili druhý stupeň poplachu. Podle prvotních informací se ve stodole mohla nacházet sběratelská munice. Policisté tuto možnost nepotvrdili.

Podle jejich šetření žádný nebezpečný materiál ve stodole není. Hasiči s ohněm bojovali přibližně dvě hodiny. Okolo půlnoci velitel zásahu začal postupně jednotky odesílat na základny. Na požářišti zůstala pouze do ranních hodin osádka cisterny profesionálních hasičů ze stanice Blatná pro dozor. Požár způsobil škodu za 50 000,–, příčina vzniku požáru je v šetření.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet