Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

HZS ČD versus HZS Středočeského kraje?

Mají středočeští hasiči nějaké problémy s drážními hasiči ?

V pátek 13.6 jelo vozidlo HZS Českých drah s inspektorem (vyšetřovatel nehod) s použitím VRZ na vlakovou nehodu do Mělníka. Při zpáteční cestě, již bez zapnutého VRZ, bylo v Kladně zablokováno dvěma policejními vozy. Policisté se údajně chovali velmi nevybíravě vůči řidiči a provedli hloubkovou kontrolu všech dokladů a oprávnění. Po zjištění, že je vše v pořádku se omluvili a řekli, že se tak událo na oznámení, ve kterém bylo auto s touto SPZ označeno za vůz, který neoprávněně používá VRZ. Přitom Českým drahám toto oprávnění vyplývá ze zákona. Z krátké diskuse s policisty vyplynulo, že toto oznámení podalo vedení HZS Středočeského kraje.

Přitom jízda tohoto auta na VRZ byla operačním střediskem HZS Českých drah oznámena na OPIS HZS Středočeského kraje. Proč si oznamovatel nejdříve nezjistil, zda auto s touto SPZ (otázka jednoho telefonátu) je skutečně v majetku HZS ČD ? Mají snad středočeští hasiči aněco proti drážním hasičům ? Nebo šlo o omyl s SPZ a v Kladně jezdí na majáky podobné auto ? Tyto otázky by měl zodpovědět sám oznamovatel.

Pozitivem zůstává že i přes prvotní strohost se kladenští policisté řidiči omluvili. Teď jen aby vše vysvětlilo vedení HZS Středočeského kraje. Pokusíme se získat i jejich vyjádření.
Sdílet