Neděle 28. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár v motorovém prostrou Tatry

Včera 26. května v 12:43 hod byl na Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina ohlášen požár nákladního automobilu u obce Rapotice ve směru na Ketkovice na Třebíčsku.

Včera 26. května v 12:43 hod byl na Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina ohlášen požár nákladního automobilu u obce Rapotice ve směru na Ketkovice na Třebíčsku. Na místu události vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Náměšť nad Oslavou a jednotky dobrovolných hasičů z obce Kralice nad Oslavou a Zastávka u Brna.

Řidič Tatry 815 ucítil kouř uvnitř automobilu v lese. Vyjel s vozidlem před les, aby zabránil požáru lesního porostu a zastavil zhruba 30 m před železničním přejezdem. Před příjezdem jednotek se snažil řidič sám uhasit požár v motorovém prostoru za použití ručního hasícího přístroje. Hasiči nasadili pro likvidaci požáru jeden vysokotlaký proud. Požár se obešel bez zranění. Příčinou požáru byla technická závada na vozidle. Plameny napáchaly škodu ve výši 10.000,– Kč.

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS kraje Vysočina


-wap-

Sdílet