Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Rychlík zachytil dívku na kolejích

Střet s rychlíkem nepřežila v pátek v podvečer na otvickém úseku železniční trati sedmnáctiletá dívka. Stejně jako další obyvatelé obce Otvice si tudy s matkou zkracovala cestu za nákupy. Na rizikovém místě se stala už čtvrtou obětí.

Je to zbytečná smrt, stejně jako ty ostatní. Lidi jsou nepoučitelní. Mohou chodit po zpevněné cestě přes nádraží, jenže to se jim zdá daleko. A tak si cestu raději zkracují přes trať. V místě, kde vlaky jezdí opravdu rychle a trať tam tvoří oblouk," posteskl si místní železničář.
Podle policistů z jirkovského oddělení se sedmnáctiletá dívka údajně zastavila na trati, ačkoliv se vlak blížil. Přestože se ji matka pokusila z kolejí stáhnout, jedoucí souprava dívku zachytila. Při pádu pak utrpěla smrtelné zranění.
O rizikovém místě vědí už roky jak železničáři, tak obec. Údajně si tudy čas od času zkrátí cestu i místní děti. Podle místního starosty Pavla Ašenbrenera se proto Otvice chystají vybudovat podchod pod tratí. Už na jaře kvůli tomu změnily územní plán. A tím na nějakou dobu skončily. „Na stavbu podchodu nemáme dost obecních peněz. Snažíme se získat prostředky zvenčí. Spojili jsme proto trasu pro pěší s propojením cyklistických stezek,“ uvedl Ašenbrener.

Šárka Tonarová
Sdílet