Čtvrtek 9. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár se z hořícího traktoru rozšířil na přilehlé pole, strniště a remízek

Tři minuty po půl jedné byl na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje oznámen požár traktoru se sběračem slámy, strniště a neposekaného pole v katastru obce Blevice.

Díky rozsahu požáru, který se vlivem velkého sucha rychle šířil, byl vyhlášen II. stupeň požárního poplachu a na místo byly vyslány profesionální jednotky hasičů ze stanic Kladno, Slaný a Kralupy nad Vltavou, jednotky SDH Zákolany, Brandýsek, Kralupy nad Vltavou, Kralupy nad Vltavou – Minice a Dřetovice a jednotka HZS SŽDC Kralupy nad Vltavou.

V době příjezdu prvních jednotek na místo události byl požárem již zcela zasažen traktor, sběrač slámy, strniště a část neposekaného pole a požár se dál rozšiřoval. Hasiči na jeho likvidaci nasadili několik vodních proudů. Nakonec požár zasáhl plochu 100 × 200 strniště, 100 × 50 metrů neposekaného pole s pšenicí a 100 × 2 metry remízku. Požárem byl zcela zničen traktor se sběračem. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na brzdovém systému traktoru, škoda vzniklá požárem byla vyčíslena na jeden milion korun, včasným zásahem se hasičům podařilo uchránit hodnoty za 300 tisíc korun.

Sdílet