Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hořelo v bruntálské cukrárně a půjčovně filmů

Obyvatelé bruntálského Dolního sídliště nebudou moci nějakou dobu využívat služeb zdejší zavedené cukrárny a půjčovny DVD nosičů. Kvůli nedbalosti – zřejmě po odhazování nedopalků do odpadkového koše – začalo v pondělí 26. 5. 2008 pozdě večer v prodejně hořet.

Obyvatelé bruntálského Dolního sídliště nebudou moci nějakou dobu využívat služeb zdejší zavedené cukrárny a půjčovny DVD nosičů. Kvůli nedbalosti – zřejmě po odhazování nedopalků do odpadkového koše – začalo v pondělí 26. 5. 2008 pozdě večer v prodejně hořet. Škoda se vyhoupla prvotním odhadem hasičů téměř na půl milionu korun.

Obsluha provozovny v ulici U Rybníka z ní odešla v pondělí kolem půl desáté večer. Oheň zpozoroval asi za půlhodinu, tedy kolem desáté hodiny muž, který právě venčil psa, a oznámil to na tísňovou linku hasičům.

Na místo byly ihned vyslány tři jednotky hasičů – jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice v Bruntálu a dobrovolní hasiči z Bruntálu a Horního Benešova.

V provozovně hořel především odpadkový koš a plastový nábytek – stůl, tři židle a věšáková stěna. Hasičům se podařilo dostat požár pod kontrolu během necelé půlhodiny, za dalších 20 minut měli vše uhašeno a objekt odvětrávali.

Samotný oheň způsobil jen tisícové škody, ale kvůli žáru a zakouření se zkroutily další plastové stoly a židle a hlavně byly poničeny DVD a další nosiče filmů. Rozrušenou majitelku půjčovny, která se přišla podívat na spoušť, musela odvézt sanitka na ošetření. Sama nebyla schopna škodu vyčíslit.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje

-swo-

Sdílet