Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči otevřou stanici veřejnosti

Dny otevřených dveří se od pátku 30. května do neděle 1. června uskuteční na brněnské centrální požární stanici v Lidické ulici 61. Dny otevřených dveří jsou součástí programu festivalu Brno – město uprostřed Evropy.

Dny otevřených dveří se od pátku 30. května do neděle 1. června uskuteční na brněnské centrální požární stanici v Lidické ulici 61. Dny otevřených dveří jsou součástí programu festivalu Brno – město uprostřed Evropy. Požární stanice bude od pátku do neděle veřejnosti otevřena vždy od 9 do 16 hodin.

V pestré nabídce možností při prohlídce stanice nechybí ukázky zásahové výstroje a výzbroje hasičů, ukázky moderní techniky, nářadí pro vyprošťování zraněných osob z havarovaných vozidel a čerpací techniky při povodních. Na cvičné věži na dvoře stanice hasiči návštěvníkům předvedou horolezeckou výbavu a výstroj pro záchranu osob z výšek a hloubek a z obtížně přístupných prostor. Nejmenší návštěvníci si mohou vyzkoušet svou šikovnost při hašení symbolického požáru dřevěného domečku a při plnění dalších úkolů.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje

-
swo-

Sdílet