Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zásahy hasičů Královéhradeckého kraje ze dne 26. května 2008

Profesionální hasiči z Vrchlabí byli ve 12:14 hodin přivoláni k požáru ve Sportovní ulici ve Vrchlabí – Podhůří. Jednalo se o požár dřevěného přístřešku u garáže rodinného domu, který jako první zpozorovali sousedé majitele domu.

Hradec Králové

Na operační středisko hasičů v Hradci Králové byl včera po deváté hodině dopoledne ohlášen požár v podzemní garáži České národní banky v Hořické ulici v Hradci Králové. Na místo vyjeli profesionální hasiči se čtyřmi zásahovými vozidly a automobilovou plošinou Bronto. Bankovní policie provedla evakuaci všech zaměstnanců. Dva zaměstnanci však před plameny utekli na střechu budovy. Hasiči pomocí výškové techniky oba muže zachránili. Další skupina hasičů uhasila požár garáží a zkontrolovala další prostory. Nikdo nebyl při zásahu zraněn. Jednalo se o prověřovací cvičení, které se konalo na pokyn MV – Generálního ředitelství HZS ČR a vedení České národní banky Praha. Cílem bylo procvičit rychlou evakuaci osob z budovy.

Dobrovolní hasiči ze Svinar likvidovali včelí roj před hotelem na Riegrově náměstí v Hradci Králové.

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Rychnovští hasiči vyjeli v 10:52 hodin k ohlášenému požáru v Rybné nad Zdobnicí. Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že se jedná o nenahlášené pálení.

Hasiči z Rychnova nad Kněžnou odstraňovali včelí roj z větve stromu před školou a mateřskou školkou v Komenského ulici v Častolovicích.

Územní odbor Náchod

Profesionální hasiči z Náchoda a dobrovolní hasiči z Červeného Kostelce vyjeli ve 12:47 hodin k vyproštění nákladního vozidla, které sjelo mimo vozovku u Červeného Kostelce. Hasiči vozidlo vytáhli zpět na vozovku. Při nehodě nebyl nikdo zraněn.

Profesionální hasiči z Náchoda a dobrovolní hasiči z Nového Města nad Metují odstraňovali poškozené stromy před vchodem do základní školy ve Školní ulici v Novém Městě nad Metují. Hasiči nalomené stromy rozřezali a odstranili.

Hasiči z Náchoda a dobrovolní hasiči z Červeného Kostelce odstraňovali sršní hnízdo ze šachty domu v Červeném Kostelci.

Náchodští hasiči byli ve 20:14 hodin přivoláni k požáru v Běloveské ulici v Náchodě. Po příjezdu na místo a provedeném průzkumem bylo zjištěno, že došlo k jiskření el. rozvodu. Hasiči nezasahovali a vrátili se na základnu.

Profesionální a dobrovolní hasiči z Náchoda byli ve 21:53 hodin přivoláni k dopravní nehodě, která se stala na silnici č. 33 u Vysokova. Osobní vozidlo narazilo do boku nákladního vozidla a poškodilo nádrž na pohonné hmoty. Zhruba 150 litrů nafty se hasičům podařilo včas zachytit a odčerpat do připravených nádob. Více jak 100 litrů nafty uniklo do kanalizace a půdy. Na místo byl přivolán pracovník ŽP, který rozhodl o odtěžení kontaminované zeminy specializovanou firmu. Hasiči provedli očištění vozovky a Správa a údržba silnic zajistila posyp pískem.

Územní odbor Trutnov

Profesionální hasiči z Vrchlabí byli ve 12:14 hodin přivoláni k požáru ve Sportovní ulici ve Vrchlabí – Podhůří. Jednalo se o požár dřevěného přístřešku u garáže rodinného domu, který jako první zpozorovali sousedé majitele domu. Pod přístřeškem byly uloženy květináče se substráty. Zřejmě v důsledku vlhka a následného zapaření došlo k samovznícení a zničení dřevěného přístřešku. Hmotná škoda byla předběžně odhadnuta na 25 tisíc korun, uchráněné hodnoty činí 100 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Trutnovští hasiči vyjeli k odstranění včelího roje v bytovém domě v Kryblické ulici v Trutnově – Kryblicích. Při příjezdu jednotky se na určeném místě žádný roj nenacházel.

Územní odbor Jičín

Profesionální hasiči z Jičína a dobrovolní hasiči z Kopidlna likvidovali krátce po půlnoci požár plastového kontejneru na odpad v Kopidlně. Požár nezpůsobil žádné hmotné škody.

Ilustrační foto

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje



-swo-

Sdílet