Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Osobní vozidlo skončilo na dně pískovny Sandberk, k jeho vytažení bylo potřeba potápěčů

O obrovském štěstí může hovořit posádka osobního vozidla, které skončilo na dně pískovny Sandberk. Informaci o události přijala linka tísňového volání krátce před patnáctou hodinou.

Na místo byla vyslána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Kolín s velitelským vozidlem Škoda Yeti, cisternovou automobilovou stříkačkou CAS 20 Tatra Terrno, lodním přívěsem a automobilovým jeřábem AJ 28 Tatra 815.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že ve vozidle, které je již celé pod hladinou, cestovala žena a dvě děti a všechny osoby jsou již mimo vozidlo. Vzhledem k tomu, že vozidlo se nacházelo ve zhruba pětimetrové hloubce, byla vyžádaná mezikrajská pomoc a na místo byla vyslána jednotka Hasičského záchranného sboru Hl. města Prahy s potápěči.

Po jejich dojezdu bylo vozidlo za pomoci vzduchových vaků nejprve nadzdviženo a dotaženo ke břehu, kde bylo následně pomocí jeřábu vytaženo zpět na břeh. Příčinu nehody vyšetřuje Policie ČR, ale dle svědků bylo vozidlo vytlačeno jiným, které z místa nehody ujelo.

Sdílet