Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič dodávky vjel na Slánsku do protisměru a střetl se s náklaďákem převážejícím propan-butan

Dnešního rána 23. července 2015 jen několik minut po sedmé hodině byla oznámena vážná dopravní nehoda na silnici 1/7 nedaleko obce Lotouš vedoucí z města Louny do Slaného.

Na místo dopravní nehody se okamžitě sjely všechny složky integrovaného záchranného systému včetně policejního vrtulníku, který následně transportoval jednu zraněnou osobu do jedné z pražských nemocnic.

Při dopravní nehodě se střetla tři vozidla, a to nákladní, dodávkové a osobní vozidlo. Dvaceti dvouletý řidič dodávkového vozidla jedoucí ve směru na obce Lotouš a Slaný z dosud nezjištěných příčin vjel do protisměru, kde se střetl s projíždějícím menším cisternovým nákladním vozidlem převážejícím propan-butan ve směru na Louny.

Následkem tohoto nárazu se dodávkové vozidlo vrátilo zpět do svého jízdního pruhu, kde došlo ještě ke střetu s osobním vozidlem VW Passat, který jel taktéž ve směru na Slaný. Cisternové vozidlo, které řídil třiceti dvouletý řidič sjelo mimo komunikaci, kde se se svým nákladem naklonilo. Řidič dodávkového vozidla zůstal po nárazu ve svém vozidle zaklíněn. Čtyřiceti čtyřletý řidič osobního vozidla po střetu zůstal stát na pozemní komunikaci.

Po zásahu hasičů ve spolupráci s ostatními složkami Integrovaného záchranného systému byl vyproštěn řidič z dodávkového vozu a předán k transportu na palubu policejního vrtulníku Letecké záchranné služby. Ostatní dva řidiči byli z preventivních důvodů převezeni sanitními vozidly do nemocnice k vyšetření.

Po provedení dechové zkoušky u všech řidičů byl alkohol na místě dopravní nehody vyloučen.

Co bylo příčinou této dopravní nehody je v tuto chvíli předmětem šetření.

nprap. Jana Šteinerová
Policie ČR
Sdílet