Sobota 4. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na silnici vedoucí ze Slavonic na Stálkov zasahovaly u nehody tři hasičské jednotky

Informace o nehodě na silnici vedoucí ze Slavonic na Stálkov předali hasičům zdravotníci ZZS v 13:17 hodin. Na místo vyrazili na příkaz operačního důstojníka profesionální hasiči ze stanice Dačice. Jelikož byla nehoda ohlášena s nutností vyproštění zraněných osob byl vyhlášen poplach také pro jednotky SDH obcí Slavonice a Nová Bystřice.

Jak hasiči na místě průzkumem zjistili, na hrázi rybníka, kde je silnice z obou stran ohraničena svodidly, došlo ke střetu osobních automobilů továrních značek VW Passat, Škoda Octavia a Fiat Punto. Další zprávu, kterou velitel zásahu podal, bylo, že zranění utrpělo celkem pět osob a že z havarovaných aut vytékají provozní kapaliny.

Část zasahujících hasičů se okamžitě pustila do vyprošťování jedné zraněné osoby, která zůstala ve voze zaklíněna. Další hasiči pak provedli opatření, aby zabránili úniku provozních látek do rybníka. Přibližně po půl hodině byli všichni zranění odvezeni sanitkami do nemocnice.

Obě dobrovolné jednotky poté odjely na své základny. Dačická jednotka provedla u vozů protipožární opatření, vyčkala do ukončení šetření Policie ČR a pak zásah ukončila závěrečným úklidem vozovky.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet