Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dopravní nehoda dvou nákladních vozidel

Dne 27. 5. 2007 ve 14:12 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě na jedné z křižovatek ve Zlíně. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na jedné z hlavních příjezdových křižovatek města, nedaleko stanice hasičů, došlo ke srážce dvou nákladních aut.

Řidič nákladního auta Nissan zezadu narazil do před ním jedoucího vozidla a došlo ke zdeformování kabiny. Nárazem byl zraněn jeho spolujezdec, který byl následně vyproštěn hasiči a zdravotníky. Muž utrpěl popáleniny od provozních kapalin z motoru auta a se zraněním nohou byl přenesen do vozidla zdravotnické záchranné služby. Po urgentním ošetření byl přepraven do nedaleké nemocnice.

Hasiči byli na místě za minutu od výjezdu, stejně jako i posádka zdravotnické záchranné služby, která vyjížděla ze stanoviště v nemocnici. Poskytnutá pomoc záchranářů tak byla prakticky okamžitá.

Doprava na hlavním silničním přivaděči od Vizovic, stejně jako celá průjezdnost důležité křižovatky, byla silně omezena. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému se o řízení provozu starala moto hlídka Policie ČR Zlín.


mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-swo-

Sdílet