Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár stohu a hořící láhev s plynem

V průběhu včerejšího dne, úterý 27. května, vyjížděli

požár stohu Iváň
profesionální hasiči z Olomouckého kraje celkem k 18 událostem, z nichž museli zlikvidovat 5 požárů, 3 dopravní nehody, 9 technických pomocí a 1 ostatní událost.

OLOMOUC

Požár plynové láhve
V úterý 27. května byl v 9:59 hodin nahlášen na operační středisko hasičů v Olomouci požár malé plynové lahve v rodinném domě v Olomouci-Chválkovicích na ulici Bystrovanská. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Olomouce, kteří po příjezdu zjistili, že se jedná o požár 2kg propan-butanové láhve, kterou majitel vynesl ven z rodinného domu. Při přenášení láhve se majitel popálil na ruce. Jednotka provedla uhašení hořící láhve a následně ji ochlazovala. Zraněnému hasiči poskytli první pomoc s tím, že si zraněný vyhledá lékařské ošetření sám. Hasiči po ochlazení plynovou láhev uložili do nedalekého potoka a doporučili majiteli, aby si ji po 30 minutách vyzvedl. Poté se jednotka vrátila zpět na základnu.

PROSTĚJOV

Požár stohu
Ve středu 28. května byl v 0:37 hodin nahlášen na operační středisko hasičů v Prostějově požár stohu v obci Ivaň. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Prostějova a dobrovolní hasiči z Ivaně, Klenovic na Hané a Tovačova. Po příjezdu hasiči zjistili, že se jedná o požár stohu řepkové slámy z loňské sklizně. Po dohodě s majitelem nechali hasiči stoh vyhořet. Požár zničil 170 tun řepkové slámy, způsobil škodu 100 tisíc korun a byl založen s největší pravděpodobností úmyslně. Do dnešního rána požářiště střežili místní dobrovolní hasiči.


Info: Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje



-wap-

Sdílet