Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár zničil kamion u motorestu Rasová na Uherskobrodsku, po uhašení plamenů museli hasiči přečerpat naftu

Dvě minuty po jedenácté hodině byl na krajské operační středisko zlínských hasičů oznámen požár kamionu, ke kterému došlo poblíž lokality Nový Dvůr u motorestu Rasová.

Požár zasáhl motorový prostor a následně i kabinu tahače s návěsem. Na místě události zasahovali profesionální hasiči z Uherského Brodu a dobrovolní hasiči z obcí Bystřice pod Lopeníkem, Starý Hrozenkov a Bojkovice.

Po nasazení několika útočných proudů se podařilo požár v několika minutách lokalizovat. Ještě před příjezdem hasičů se o hašení pokoušel i řidič kamionu. Ani čtyři ruční hasící přístroje však na uhašení vzniklého požáru nestačily.

Požár, který způsobil škodu ve výši asi 650.000,– Kč, způsobila technická závada. Hasiči zachránili majetek za dalších 500.000,– Kč.

Jednotky se na místo události ještě jednou vrátily. Pro bezpečné naložení a odtažení ohořelého vraku vozidla bylo nutné odčerpat několik stovek litrů paliva z jeho nádrže. To bylo provedeno po vysláni technicko – chemického speciálu z centrální stanice Zlín.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet