Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Rozsáhlý požár osobního auta likvidovali naši hasiči u Mořic

Dne 28. 5. 2008 v 06:18 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta u Mořic (JmK). V rámci mezikrajské pomoci na místo vyjela i jednotka profesionálních hasičů z Morkovic-Slížan s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na dálničním přivaděči došlo k rozsáhlému požáru osobního auta zn. Honda Civic TypeR.

Právě naši hasiči z HZS Zlínského kraje přijeli na místo požáru jako první a jen osm minut od výjezdu. Už z dálky byl vidět mohutný kouř z hořícího auta, které bylo prakticky celé v plamenech.

Hasiči bleskově natáhli vysokotlaké vodní vedení, požár byl postupně lokalizován a uhašen. Následně přijely i další jednotky hasičů z Kojetína a z Němčic nad Hanou.

Řidič uvedl, že za jízdy po dálnici nejdříve zpozoroval kouř vycházející z motorového prostoru. Duchapřítomně využil dálničního výjezdu, na který odbočil a vozidlo odstavil. Stačil pouze vystoupit a zavolat na pomoc hasiče. Rychle se rozšiřujícímu požáru nestačil zabránit.

Po uhašení požáru byl zásah předán územně příslušnému veliteli hasičů z Kojetína. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.


mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-
swo-

Sdílet