Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Krajská soutěž v požárním sportu HZS Jihočeského kraje

Zveme vás na Krajské kolo soutěže v požárním sportu Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje, které se bude konat dne 13. června 2008 na centrální požární stanici v Prachaticích a sportovním areálu Tatran v Prachaticích.

Letošní soutěž pořádá územní odbor Prachatice a účastní se jí celkem sedm družstev za každý územní odbor HZS Jihočeského kraje. Soutěžní družstvo tvoří 10 závodníků, trenér a vedoucí družstva. Závodníci bojují dle pravidel požárního sportu ve čtyřech klasických disciplínách: výstup do 4. podlaží cvičné věže pomocí hákového žebříku, běh na 100 metrů s překážkami, běh na 4 × 100 metrů s překážkami a požární útok. Do sportovního klání mohou zasáhnout i jednotlivci, mají však možnost prezentovat se jen do dvou disciplín – do výstupu na cvičnou věž a do běhu na 100 metrů s překážkami.
Soutěž bude zahájena v 8 hodin první disciplínou – výstupem na cvičnou věž, která se nachází v areálu požární stanice Prachatice. Na 10. hodinu je naplánováno oficiální zahájení krajské soutěže, a to již na sportovním stadionu v Prachaticích, kde se budou konat běžecké disciplíny a požární útok.

Závodníci, kteří dosáhnout nejlepších výsledků, budou zařazeni do reprezentačního družstva HZS Jihočeského kraje a zúčastní se Mistrovství Hasičského záchranného sboru České republiky v požárním sportu konaném letos v Pardubicích.

Info: Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje

-wap-

Sdílet