Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič na Čáslavsku nevěnoval pozornost řízení, objel závoru a narazil do projíždějícího vla­ku

Dne 27. července 2015 v 21:05 hodin řídil sedmadvacetiletý muž osobní vozidlo Opel po silnici číslo II/339 ve směru od obce Čáslav do obce Církvice. Na přímém úseku silnice před chráněným železničním přejezdem se řidič plně nevěnoval řízení a přehlédl, že na chráněném železničním přejezdu bliká červené světlo a závory jsou spuštěné.

I přesto, že se řidič snažil zastavit a zabránit střetu se spuštěnou závorou a začal intenzivně brzdit, strhl řízení do levého jízdního pruhu, objel spuštěnou závoru a vjel na železniční přejezd. Zde přední částí vozidla narazil do levého boku druhého vozu vlakové soupravy, která v tu dobu projížděla po kolejích ve směru do Kutné Hory.

Po dopravní nehodě byla vlaková souprava zastavena záchrannou brzdou. Alkohol byl u řidiče a u strojvedoucího vyloučen provedenými dechovými zkouškami. Technická závada, jako příčina dopravní nehody, nebyla na místě ohledáním zjištěna ani uplatněna.

Při dopravní nehodě došlo ke zranění u řidiče osobního vozidla. K žádnému jinému zranění u cestujících ve vlakové soupravě naštěstí nedošlo. Při dopravní nehodě na osobním vozidle Opel vznikla škoda ve výši 60.000 Kč. Na vlakové soupravě vznikla škoda ve výši 100.000 Kč. Na poškozeném dopravním značení vznikla škoda ve výši 10.000 Kč.

Případ šetří dopravní inspektorát v Kutné Hoře.

por. Mgr. Vendulka Marečková
Policie ČR
Sdílet