Čtvrtek 2. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči, záchranáři a policisté vyrazili na silnice pod hradem Kokořín

Bosyně na Mělnicku – Mistrem republiky složek Integrovaného záchranného systému v silniční cyklistice se v sobotu v kategorii do 35 let stal mělnický hasič Daniel Treml.

Bosyně na Mělnicku – Mistrem republiky složek Integrovaného záchranného systému v silniční cyklistice se v sobotu v kategorii do 35 let stal mělnický hasič Daniel Treml. Oblékl dres mistra republiky a nosit ho bude až do příštího roku, kdy se uskuteční další ročník soutěže Kokořín Tour.

Letošní třetí ročník přilákal na silnice a do serpentin pod hradem Kokořín 80 cyklistů. Podle kategorií jeli jedno až tři kola. „Účast roste rok od roku, takže akce se stává stále populárnější. Jsme rádi, že si lidi chtějí přijet zazávodit,„ uvedl za pořadatele Daniel Treml. Pro kategorie profesionálních cyklistů z řad hasičů, policistů a strážníků byl závod vypsaný ve čtyřech kategoriích jako Mistrovství ČR. Jel se ale také závod hobby, určený všem ostatním. „Děláme to hlavně pro lidi, kteří se ten den chtějí projet na kole. Někdo závodí víc a někdo míň,“ doplnil Daniel Treml.

Mezi závodníky převažovali hasiči. Na trať se vydali také strážníci a policisté z Prahy. Z hasičů měly reprezentace města Mělník, Brno, Praha, Ostrava, Olomouc, Znojmo. V závodním poli se objevili také hasiči Ústeckého kraje. Nejstarším účastníkem byl šestašedesátiletý hasič Pavel Pour. Nejmladším závodníkem byl sedmiletý Martin Stanislav, který jel závod se svým otcem. Dvaadvacetiki­lometrový okruh zvládl v čase 78 minut.

První cyklisté se na trasu vedoucí Kokořínskem vydali již v 10.30, kdy odstartovala kategorie hobby a ženy. Skupina s největším počtem závodníků musela objet 22 kilometrů dlouhé kolo. V hobby kategorii startovali jak jednotlivci, tak tříčlenná družstva. O hodinu později pak odstartovaly čtyři kategorie A, B, C a D. „Soutěž byla výborná, přálo nám i počasí," komentoval průběh akce ředitel závodu a velitel HZS Mělník Petr Chalupník.

V kategorii D zvítězil hasič Pavel Pour z HZSP Spolana. V kategorii C skončil první Vladimír Vysocký z HZS Ostrava. Nejlepší z osmi závodníků v kategorii B byl Zdeněk Šlehofer z HZS Praha před Petrem Dixem, který byl jen o vteřinu pomalejší. V kategorii A se stal vítězem, s traťovým rekordem, mělnický hasič Daniel Treml. Druhý skončil Vít Mužík z HZS Praha a třetí pak znojemský hasič Jiří Rechtík. Další mělničtí hasiči Václav Treml a Jiří Valoušek, se umístili na sedmém a osmém místě. Mezi ženami zvítězila Dáda Svobodová z Mělníka. Hobby kategorii nad 35 let vyhrál Vlastimil Novotný z HZSP ČD Nymburk, druhý skončil nymburský hasič Jan Procházka a třetí byl Václav Horčička. V hobby kategorii do 35 let zvítězil Robert Klust, druhý skončil Radim Duda a třetí byl Karel Kašpar.

Trasa závodu vedla po silnicích druhých a třetích tříd. Trasa vedla z Bosyně přes Vysokou, Střednice, Chloumek do Lhotky a přes Kokořín a Kokořínský důl zpátky do Bosyně. Prvních šest závodníků v každé kategorii obdrželo věcné ceny a první tři dostali poháry.

Akci pořádal HZS Středočeského kraje ve spolupráci se Sportovním klubem Hasiči Mělník. Poděkování patří mělnickým a mšenským státním policistům, kteří zajistili bezpečnost při závodě. Velký dík patří sponzorům, bez kterých by se závod neuskutečnil.

Info a foto: HZS Středočeského kraje – PS Mělník

-wap-

Sdílet
Přiložené soubory
Výsledková listina zobrazit online XLS 68 kB