Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po dohodě s majitelem nechali hasiči stoh v obci Nupaky kontrolovaně vyhořet

Dne 28. července byl v 11:49 na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje oznámen v katastru obce Nupaky požár manipulátoru a části balíkového stohu.

Již v době příjezdu prvních jednotek k události, byl manipulátor požárem zcela zničen a požár prakticky už zasáhl i velkou část stohu. Díky silnému větru se požár rychle rozšiřoval a hasičům se podařilo s vypětím všech sil zabránit dalšímu šíření na ještě nezasažené balíky. Díky nedostatku vody, kterou bylo nutné kyvadlově dovážet, vyhlásil velitel zásahu II. stupeň požárního poplachu a na místě se postupně sjely dvě profesionální a devět dobrovolných jednotek. Požár se hasičům podařilo dostat pod kontrolu krátce před půl druhou a to také díky tomu, že se podařilo oddělit pomocí smykového nakladače ještě nezasaženou část.

Nakonec po dohodě s majitelem se nechal stoh kontrolovaně za dozoru hasičů vyhořet. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na manipulátoru. Škoda vzniklá požárem byla předběžně stanovena na 350 tisíc korun, hasičům se včasným zásahem podařilo uchránit hodnoty za zhruba 100 tisíc.

Sdílet