Pondělí 6. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár zahradního domku u Přelouče způsobil škodu v řádu desetitisíců, jeden z hasičů byl zraněn

Dne 27. července 2015 byl ohlášen na krajské operační a informační středisko pardubických hasičů silný, černý kouř vycházející z lesa za Přeloučí u řeky Labe. Profesionálními hasiči ze stanice Pardubice bylo na místě zásahu zjištěno, že hoří zahradní domek, který dle svědků, obývají bezdomovci.

Objekt byl při příjezdu prvních jednotek již zcela zasažen požárem a docházelo k borcení nosných prvků. Hasičům velmi komplikoval zásah špatně přístupný terén pro příjezd těžké techniky, která dopravovala k požáru vodu. Jedna z cisteren posilových jednotek dobrovolných hasičů zapadla na polní cestě a hrozilo její převrácení.

Posádce vozidla se podařilo za pomoci dalších vozidel cisternu vyprostit. Další komplikací byl výbuch tlakové lahve s propan-butanem, která se nacházela v zasaženém objektu. Požár chaty se podařilo zasahujícím jednotkám lokalizovat kolem půl osmé večer.Při zásahu došlo u jednoho dobrovolného hasiče z důvodu vysokých teplot a velké fyzické náročnosti při likvidaci požáru ke zdravotním komplikacím.

Zraněného hasiče si převzala do péče Zdravotnická záchranná služba. Na místo byl též povolán vyšetřovatel příčin požáru HZS Pardubického kraje, který ve spolupráci s Policii ČR prováděl ohledání místa požáru.Příčina vzniku požáru je prozatím v šetření. Škoda na majetku byla předběžně odhadnuta na cca 62 tis. Kč. Na místě zasahovaly hasičské jednotky z Pardubic, Přelouče, Břehů a Zdechovic.

Petra Malátková Hofmanová
HZS Pardubického kraje
Sdílet