Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Hondurasu se přelomilo letadlo.

Nejméně pět osob zahynulo v

pátek 31. 5. 2008 na letišti v honduraské metropoli Tegucigalpa, když letoun středoamerické společnosti TACA po přistání sjel z dráhy a zastavil se až na blízké silnici lemující letiště. Po zastavení letoun pod sebou na vozovce zablokoval dva automobily, piloty z jeho kokpitu museli vyprostit hasiči.

Nejméně pět osob zahynulo v pátek na letišti v honduraské metropoli Tegucigalpa, když letoun středoamerické společnosti TACA po přistání sjel z dráhy a zastavil se až na blízké silnici lemující letiště. Po zastavení letoun pod sebou na vozovce zablokoval dva automobily, piloty z jeho kokpitu museli vyprostit hasiči.

Podle agentury AFP je mezi mrtvými Nikaragujec Harry Brautigam, prezident Středoamerické banky pro hospodářskou integraci (BCIE). Jeho smrt potvrdil honduraský prezident Manuel Zelaya.

Airbus A-320, který zajišťoval letecké spojení mezi Los Angeles, Salvadorem a Tegucigalpou, skončil svou pouť na silnici u letiště patrně kvůli silným dešťům a větru, způsobeným tropickou bouří Alma. Ta se podle španělského vysílání televize CNN přehnala přes město jen pár hodin před přistáním stroje.


Zdroj: idnes.cz, AFP


-kaw-

Sdílet