Neděle 28. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dětský den u hasičů v Železné Rudě

Dnes, 1.června náš sbor uspořádal zábavný dětský den, plný soutěží,

atrakcí a ukázek pro všechny návštěvníky oslav svátku dětí. Soutěže o spousty hraček, sladkostí a dalších cen probíhaly od 13 hodiny v areálu místního fotbalového hřiště.

Pro děti byly zdarma limonády a buřty co hrdlo ráčilo, k „vyblbnutí“ byl nafukovací skákací hrad a dětské hřiště. Děti si zasoutěžili v několika hrách o mnoho cen a po rozdání výher přišly na řadu ukázky.
První byla dopravní nehoda cyklisty a osobního automobilu. Jelikož vyprošťování z havarovaného vozu v různých polohách ukazujeme několikrát do roka, rozhodli jsme se „pouze“ vozidlo nadzvednout vysokotlakými zvedacími vaky Vetter a po ošetření společně s Horskou Službou cyklistu vyprostit z podvozu.

Jako druhá ukázka bylo připraveno hašení hořícího automobilu pomocí střední pěny a za použití obleků proti sálavému teplu. Obojí se vydařilo a sklidilo velký úspěch od několika desítek až stovek dětí.
Největší atrakcí pro děti pravděpodobně byla možnost se v parném dnu ochladit pod studenou vodou z cisterny, která se na děti vznášela z kanónu na CAS24 T815 VVN.

Závěrečnou show bylo letecké představení místního paraglidisty, který při nízkém přeletu dětem shazoval sladkosti.

Pro Požáry.cz Filip Brož, Hasiči města Železná Ruda, www.hasicizr.estranky.cz

-wap-

Sdílet