Neděle 28. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Oficiální představení nové ředitelky HZS Zlínského kraje

Dne 2. 6. 2008 přijel do Zlína na pracovní návštěvu generální ředitel HZS ČR gnrmjr. Ing. Miroslav Štěpán, aby oficiálně představil nového ředitele HZS Zlínského kraje.

plk. Ing. Jarmila Čičmancová, Ph.D.

Na tomto významném postu střídá Ing. Mojmíra Jurku jeho ekonomická náměstkyně plk. Ing. Jarmila Čičmancová, Ph.D. Nová ředitelka byla do funkce ustanovena s účinností od 1. 6. 2008.

Ing. Mojmír Jurka odchází po více než sedmi letech z krajské řídící funkce, kdy stál u zrodu novodobého hasičského sboru a pozvedl jeho úroveň v celorepublikovém měřítku. Jeho práci dnes ocenil i generál Štěpán, který mu poděkoval nejen před vedením HZS Zlínského kraje, ale také před novináři. Zlínský hasičský sbor se těší mimořádné popularitě a důvěry, zvláště pro poskytování služeb veřejnosti a otevřenou komunikaci.

Generál Štěpán popřál nové ředitelce HZS Zlínského kraje mnoho odhodlání ke zvládnutí nelehké funkce. Zdůraznil, že její výhodou je znalost ekonomického prostředí a připravenost na nelehké období, kdy musí být nalezeny nové zdroje financování mimo státní rozpočet.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje

-kow-

Sdílet