Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár lesa u obce Úherce

V pondělí 2. června 2008

v 18.44 hodin byl na Krajské operační a informační středisko v Plzni ohlášen požár lesa u obce Úherce na severním Plzeňsku. Požár lesa o rozloze 60×80 metrů likvidovali hasiči do 22 hodiny a do rána prováděla jednotka SDH Nýřany dohled nad požářištěm.

3.června 2008, Úherce

Celkem osm jednotek hasičů zasahovalo při požáru vyššího borového lesa směrem na Hoříkovicemi a Přehýšovem. Po příjezdu prvních jednotek na místo byly stromy v plamenech. Během zásahu si musely jednotky zajistit doplnění vody. Nejbližším zdrojem byl podnik DIOS, který poskytl požární nádrž v podniku. V 19.30 hodin už měli hasiči požár pod kontrolou, ale dohašovací práce probíhaly až do 22 hodiny. Požářiště v noci sledovala dobrovolná jednotka z Nýřan. Ráno se na místo dostavili zástupci společnosti Lesy ČR, kterým pozemek patří a právě posuzují stupeň poškození porostu. Škody se budou pohybovat v tisících korun. Jako příčina byla označena nedbalost nebo hra dětí.


Hasiči proto vyzývají k opatrnosti při rozdělávání ohně ve volné přírodě. I malý nedopalek cigarety může díky dlouhotrvajícímu suchém u počasí napáchat velké škody.


Info a foto: HZS Plzeňského kraje


 -wap-

Sdílet