Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V úterý zasahovali hasiči na Vysočině u jedenácti požárů, plameny za sebou zanechaly škodu převyšující půl milionu korun

Jedenáct požárů v přírodním prostředí likvidovali v průběhu úterý hasiči na Vysočině. Hořela pole, strništi, stohy i lesy. Celková majetková škoda vzniklá požáry byla vyčíslena na 520 tisíc korun. Hasiči před plameny uchránili majetek za více než 4 miliony korun. Nejvíce požárů hasily jednotky na Jihlavsku. Situace byla vážná hlavně v odpoledních hodinách, a to konkrétně mezi půl jednou a čtvrtou hodinou, kdy na hasiči bojovali v kraji hned s šesti požáry.

Největší majetkovou škodu za sebou zanechal požár stohu u Kamenice na Jihlavsku. S plameny sváděly boj třicet minut po poledni hned čtyři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů. Dostat požár pod kontrolu se hasičům podařilo až po téměř třech hodinách intenzivního hašení. Plameny zasáhly také lípu a vrata objektů v blízkosti hořícího stohu. Majitel odhadl vzniklou majetkovou škodu na částku 470 tisíc korun. Při požáru se popálil zaměstnanec zemědělského družstva.

S rozsáhlým požárem pole také odpoledne bojovali hasiči u Nových Vyklantic na Pelhřimovsku. Požár pole s pšenicích na ploše přibližně 3 hektary a stromů hasili hasiči ze čtyř jednotek. Požár, který za sebou zanechal majetkovou škodu v předběžné výš 20 tisíc korun, vznikl od jiskry, která odlétla od kombajnu při sečení.

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS Kraje Vysočina
Sdílet