Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár domu v obci Údolí

Hlídka Policie ČR, která viděla vysoké plameny šlehající ze střechy, oznámila dnes minutu před třetí hodinou ranní na tísňovou linku 112 požár domu v obci Údolí.

Hlídka Policie ČR, která viděla vysoké plameny šlehající ze střechy, oznámila dnes minutu před třetí hodinou ranní na tísňovou linku 112 požár domu v obci Údolí. Operační důstojník HZS Jihočeského kraje na místo vyslal jednotku profesionálních hasičů z požární stanice Trhové Sviny a zároveň vyhlásil poplach pro jednotky sboru dobrovolných hasičů obcí Nové Hrady a Trhové Sviny.

Na místě hasiči zjistili, že se jedná o požár zemědělské usedlosti a že požár zasáhnul hospodářskou část stavení (stodolu a kurník). Osádky celkem šesti požárních automobilů dostaly v 3:47 hodin požár pod kontrolu, požár se nerozšířil na obytnou část domu. V současné chvíli je na místě zásahu již pouze jednotka dobrovolných hasičů obce Nové Hrady se dvěma cisternami, která provádí rozebírání konstrukce objektu a dohašování všech ohnisek.

Požár způsobila úmyslným zapálením majitelka domu, která byla odvezena Záchrannou zdravotnickou službou do nemocnice. Přímá škoda vzniklá požárem byla vyšetřovatelem HZS stanovena na výši Kč 400 000,–-, uchráněné hodnoty činí také Kč 400 000,–-.


Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje 

-kuw-

Sdílet