Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár nákladního vozidla na Trutnovsku

Včera

Požár nákladního vozidla na Trutnovsku
(3. června 2008) dopoledne došlo v Choustníkově Hradišti na Trutnovsku k požáru nákladního vozidla.

Včera (3. června 2008) dopoledne došlo v Choustníkově Hradišti na Trutnovsku k požáru nákladního vozidla. Událost byla na operační středisko ohlášena v 08:55 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Trutnova a místní dobrovolní hasiči se dvěma cisternami.

Nákladní vozidlo Peugeot patřilo dělníkům, kteří u místního penzionu pokládali zámkovou dlažbu. Vozidlo v tu chvíli stálo zhruba 30 metrů od dělníků. Ve vozidle byly uloženy vrtačky, rozbrušovačky a ruční nářadí. Vlivem požáru došlo k propojení vodičů a samovolnému rozjetí vozidla. Když dělníci zpozorovali plameny a kouř vycházející z palubní desky, automobil se dal do pohybu a sjel do potoka. Hasiči po příjezdu na místo ihned začali s hašením. Zároveň vytvořili provizorní nornou stěnu z prken a sorbčních roušek na jímání uniklých látek z nákladního vozidla. Hasičům se podařilo požár lokalizovat krátce po deváté hodině dopoledne. Následně vyprostili vozidlo z potoka a odstranili zachycené látky z hladiny. K ohrožení životního prostředí v tomto případě nedošlo.

Příčinou vzniku požáru byla technická závada na autoelektrice. Hmotná škoda na vozidle a uloženém nářadí byla předběžně odhadnuta na 300 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Foto: stanice Trutnov

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje

-kuw-

.

Sdílet