Úterý 30. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na rychlostní komunikaci R46 zasahovali hasiči u nehody nákladního vozidla, přečerpávali naftu

Jednotka profesionálních hasičů požární stanice Prostějov a to včetně zajištění chemickým kontejnerem zasahovala u dopravní nehody nákladního vozidla na rychlostní komunikaci R46 ve směru na Olomouc nedaleko Prostějova.

Oznámení o nárazu nákladního vozidla do středových svodidel s následnou destrukcí, poškozením nákladního vozidla a zraněném řidiči převzala linka tísňové pomoci krátce po desáté hodině dopolední v pátek 7. 8. 2015.

Hasiči po svém příjezdu asistovali při ošetření zraněného řidiče, který byl poté předán k následné péči lékařů zdravotnické záchranné služby a převezen k nemocniční péči. Hasiči v následujícím čase provedli nutná bezpečnostní opatření a zahájili odčerpávání pohonných hmot z poškozených nádrží nákladního vozidla. Rovněž zajistili únik s následných úklidem provozních kapalin na komunikaci.

Policie ČR provedla odklon dopravy po souběžných, vedlejších komunikacích. Vyproštění vozidla poté zajistili soukromá společnost. Jednotka po dokončení úklidových prací a přečerpání provozních kapalin do náhradních sudů se vrátila krátce před třináctou hodinou zpět na svou základnu.

V 15:20 hodin byli hasiči požádáni Policií ČR, aby zajistili pití pro řidiče kamionů, kteří stáli v koloně od 24. km až po exit na Držovice (asi 60 nákladních vozidel). Hasiči vodu zajistili ve spolupráci se statutárním městem Prostějov a spolu s policisty ji řidičům rozváželi. Podle dostupných informací by měl být provoz na silnici R46 okolo 16:20 hodin již zcela obnoven.

Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet