Úterý 7. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Střechu, půdní prostor a patro rodinného domu v Kopidlně na Jičínsku zničily plameny

Dnes 8. srpna 2015 dopoledne došlo k rozsáhlému požáru rodinného domu v Havlíčkově ulici v Kopidlně na Jičínsku. Hasiči byli o události informováni v devět hodin ráno. Na místo ihned vyjely jednotky profesionálních hasičů z Jičína, dále dobrovolné jednotky z Kopidlna, Jičína, Libáně, Starého Místa, Vysokého Veselí a Vestce.

Při příjezdu první jednotky na místo události se již oheň šířil z půdního prostoru na střechu patrového domu. Sousedé, kteří na oheň upozornili, vyvedli ven nezraněného majitele domu. Hasiči v dýchacích přístrojích začali s likvidací požáru v půdním prostoru, ale vnitřkem domu nebyli schopni dostat se až na střechu. Proto probíhalo hašení nejen zevnitř domu, ale také z automobilové plošiny.

Na nedalekém rybníku bylo zřízeno čerpací stanoviště, odkud probíhala dodávka vody do cisteren. Během hasebního zásahu začali hasiči společně s místními občany evakuovat vybavení domu, které nebylo požárem zasaženo. Po likvidaci požáru hasiči museli rozebrat krov a zničenou střešní konstrukci domu a dohasit skrytá ohniska.

V tuto chvíli probíhá vyklízení půdního prostoru, kde měli majitelé uskladněné různé věci a vybavení. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na jeden milión korun. Příčiny vzniku požáru jsou předmětem šetření.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet